Instant happiness with a smile? Of echte executive coaching?

By | Executive Coaching | No Comments

Instant happiness with a smile? Of echte executive coaching?

De Franse staatsman Richelieu had een primeur. Hij was ‘s werelds eerste premier.

Voortrekkers hebben het extreem lastig, maar Richelieu was een hyperintelligent persoon. Richelieu – die in de geschiedschrijving nooit met zijn voornaam wordt genoemd, en dat zegt wat – leunde stevig op zijn executive coach. Een volstrekt normaal verschijnsel in leidende functies overigens, éminence grises werden ze genoemd. We schrijven, beste lezer, over het maagdelijke begin van 1700. Frankrijk veranderde onder Richelieu. Disruptive is van alle tijden.

De executive coach van Richelieu was een bezitloze monnik die desondanks alles had.

Wij leven in de niet meer zo maagdelijke 21e eeuw. Er zijn nog steeds voortrekkers nodig. En die hebben behoefte aan een éminence grise. Vandaag de dag heten ze eenvoudigweg coaches. Life Coaches of Health Coaches of zelfs Healing Coaches. Ieder zijn expertise.

De coaches hebben zowel blonde staartjes als nonchalante vergrijsde krullen, maar eminent zijn ze nog maar zelden. De blonde staartjes en de nonchalant vergrijsde krullen brengen instant happiness with a smile. Terug naar jezelf moet je. Naar je oergevoel, naar je zielsniveau of je kern of je buik of whatever, maar het liefst een beetje rap.

De Life Coach of Health Coach en Healing Coach moet immers op tijd de kindertjes van school halen, de kat aaien of de tuinkruiden plukken.

De methode instant happiness with a smile leerden zij uit hun hoofdjes, op zeven zaterdagen bij een train-de-trainer-trainer concept.

De so called coaches met de blonde staartjes of de nonchalante grijze krullen vissen hun prospects onder andere uit de hedendaagse Gouden Gids genaamd Facebook, of anders wel bij de Open Coffee’s en de Bitterballenborrels.  Ze rijden rond in kekke cabrio’s en bezitten nochtans niets.

Niets? Nou, dat ook niet helemaal. Na het afleveren van hun product bij de klant – wel nog even zelf met water aanlengen, hè – dienen deze hedendaagse coaches stralend en schaamteloos forse facturen in. Het kekke cabrio’tje rijdt niet op water en de meditatiereis naar Tibet moet ook gefinancierd, nietwaar?

We leven in een tijd van waardeverlies. Instant springt daarop in.

Ik zeg je, beste lezer van deze blog, instant is geen kwaliteit.

Een club uit de eredivisie verdient een topcoach. Geen bevlogen liefhebber die ‘zijn ding doet’ bij een amateurclub. Hoe leuk of hoe esoterisch of empathisch dat ook mag zijn.

CEO, DGA, succesvol manager of president van Amerika; ze verdienen allemaal een executive coach. Jij eveneens.

Bottom line: coaching maakt deel uit van het ontwikkeltraject van leiders en high potentials.

Zie coaching als een business tool. Let messcherp op je inkoopbeleid.

“Executive Coaching? Wat heb ik daar nu aan?”

By | Executive Coaching | No Comments

 

“Executive Coaching? Wat heb ik daar nu aan?”

Als ik een woord moet bedenken dat staat voor executive coaching, dan kies ik voor het woord verandering. Liever nog kies ik twee woorden; verandering en groei. Drie woorden? Verandering. Groei. Support.

Van Executive Coaching ken ik beide kanten zo goed als de binnenzak van mijn favoriete colbertje. Been there, seen it, done that. Ik was coachee. Ik ben coach. Nog steeds word ik gecoacht.

Nu heb je coaches en coaches. In een eerdere posting  maakte ik de vergelijking met pindakaas. Mensen leven maar moeizaam op droog brood, maar het is wat mager om je culinaire levensgeluk te laten afhangen van het aanbod in pindakaas.

Wie zijn eigen excellente brood kan bakken, met de perfecte ingrediënten, die heeft helemaal geen pindakaas nodig.

Mannen en vrouwen op topfuncties kunnen niet zonder executive coaching.

Een executive coach helpt jou de beste versie te zijn als leider. Als fixer. Als mens in relatie tot andere mensen.

Een executive coach creëert samen met jou de broodnodige focus. Daarmee genereer je succes. Met een executive coach zet je plannen om in resultaat. In totale autonomie, als je dat wilt, of in complete samenwerking. Jij kiest, ik sta bij.

Toezichthouders willen bedrijfsresultaten. Zij willen economische groei.

Ik – jouw executive coach – wil resultaten voor jou. Het draait voor mij om jou persoonlijk.

Het zakenleven is een voortdurende rechtszaak waarbij compassie buitenspel staat.

Geen mens vraagt zich af waarom je een advocaat nodig hebt in de rechtszaak.

Een executive coach is jouw levens-advocaat.

 

Executive Coaching is geen pindakaas

By | Executive Coaching | No Comments

 

Executive Coaching is geen pindakaas

Coaching lijkt tegenwoordig nog het meest op het pindakaas-schap in de supermarkt. Goedkoop, duurkoop, klassiek, verantwoord, light en met crunchy brokjes; het is volop verkrijgbaar. Toch is het allemaal hetzelfde. Gemaakt van gemalen pinda’s, bedoeld om je boterham smeuïger te maken. Jouw beste versie van je boterham creëer je wellicht met de pindakaas van je keuze.

Zo is het ook met coaching. Een coach is een professionele begeleider.

Een coach helpt jou de beste versie van jezelf te zijn. En die bereik je misschien wel met de coach uit het schap. Wie weet.

Goedkoop, duurkoop, klassiek, verantwoord, light of met crunchy brokjes.

Pindakaas koop je kant-en-klaar.

Leiderschap komt tot stand.

In het winkelschap kom je executive coaching niet tegen.

Dat zou ook niet kunnen.

Executive coaching is geen kant-en-klaar product.

Executive coaching creëert excellent leiderschap.

  • Harde resultaten, grotere productiviteit, meer persoonlijke winst
  • Forse leerprocessen – over jezelf bijvoorbeeld
  • Reflectie
  • Bewustwording over je eigen functioneren. Je blokkades, je aangeleerde gedrag, je mantra’s, je houding
  • Ondersteuning
  • Vertrouwen
  • Helderheid over je doelen en je standpunten
  • Nieuwe wegen

Executive coaching. Geen pindakaas.

Sprekers: wees nooit de held van je eigen verhaal

By | Uncategorized | No Comments

Held

Ik ken een beroemde Hollywood comedy-impresario die hamert op het volgende principe:

Wees nooit de held in je eigen verhaal. Hijzelf kan dat overigens makkelijk zeggen. Deze aardige man komt onbetwist over als een antiheld. Een antiheld is – zoals we weten – realistischer dan een held. Ik vind mijzelf behoorlijk realistisch. Ik herken mij eerder in Danny de Vito dan in George Clooney.

Goed, terug naar de boodschap van deze blog. ‘Wees nooit de held in je eigen verhaal’ is een vuistregel die ik geestdriftig onderstreep.

Leer van Hollywood, beste lezer. Laat je speech niet over jou gaan. Jij bent niet de held. Jij niet. De ander, die is pas de held. En doordat je dat doet, ben jij de held. Ingewikkeld? Helemaal niet. Let op en lees mee.

Je staat op het podium, het gaat over jou. Maar het mag niet over jou gaan. De glans moet wel op jou afstralen. Dus moet je de toeschouwer mentaal misleiden. Hoe doe je dat? Eenvoudig; zet karakters ‘naast je’ op je podium. Niet in levenden lijve natuurlijk. Figuurlijke karakters. Of ze echt bestaan hebben en daadwerkelijk deel uitmaakten van jouw verhaal, dat dat doet er niet toe. Creëer hen.

De tweede vuistregel is dat je deze karakters likable moet maken. De gids die jou per abuis bijna de afgrond in stuurde. De kapitein van het zinkende schip waarin jij achterbleef. Jouw eigen ex-Wolf of Wall Street beursbengel Jordan Belfort. Ze verdienen de zwaarste straf, dat zou iedereen vinden. Desondanks maak jij hem likable. Je voegt de likability factor toe. Je publiek moet verliefd worden op die sukkel. Dus was hij enorm sterk, knap, schrander, zielig. Hij kon er niets aan doen, de pech zat verankerd in z’n genenpakket. Zijn jeugd was bar en boos.

En – ha! – die verliefdheid, die compassie die ontstaat, die straalt af op jou.

Bij gebrek aan beter – het personage is er immers niet – willen ze jou met huid en haar.

Zo werkt dat, beste lezer van deze blog. De truc van de projectie. Wel de lusten, niet de lasten.

 

Vuistregel 1: Wees nooit de held in je eigen verhaal. Creëer een ander karakter.
Vuistregel 2: Voeg de likability factor toe aan het karakter. De glans straalt af op jou.

Meer weten? Business Tales

De onbetwiste held

 

 

Struikelblok 4: Je blogt, maar gebruikt geen tools

By | Uncategorized | No Comments
Oplossing: Maak gebruik van de tools die beschikbaar zijn om je blogresultaten te meten

Stel je voor dat je in de gelukkige positie verkeerd dat je traffic genereert naar je website. Ofwel in gewonde mensentaal: ‘ze’ weten je website te vinden. Hoe leuk is dat?

Maar weet je ook wie ‘ze’ zijn?

En wat ‘ze’ komen doen?

Waar ‘ze’ blijven?

Ai

Als je dat niet weet, dan wordt het lastig met deze mannen en vrouwen – met deze leads – in contact te komen. Niet alleen letterlijk met Jan, Piet, Maartje en Klara, maar ook in figuurlijke zin. Dus met de peer group waartoe bovengenoemden behoren. Je moet dus weten met wie je zaken kan doen. Vrees niet, je hebt geen glazen bol nodig. Er is een groot aantal geweldige tools voorhanden waarmee je de bezoekers van je website kunt determineren, en die jou leren om deze argeloze bezoekers te verleiden tot aankoop.

De beste manier om dat te doen is via een combinatie van tools die jou het beste past. Daarvoor is enige tijdsinvestering noodzakelijk. Inzicht en helderheid is één uitgangspunt. De route naar een concrete deal is een andere. Een zoektocht op The Magic Box Called The Internet brengt je al snel naar meer dan 50 (vijftig. Vijf nul) geweldig werkbare tools die de bezoekers uitnodigen tot verdere acties, of in ieder geval tot het achterlaten van iets. Zogenaamde customizable CTA – call to action – templates leveren in een handomdraai klikbare buttons onder je blog, op je landings page of prominent op je website. Use it or lose it.

Pas op. Je kunt niet zonder meer een button ‘KOOP NU’ plaatsen op je site, en ervan uitgaan dat dit harde cash oplevert.

Het draait niet om wát je zegt
maar hóe je het zegt.

Vind jouw tone of voice samen met ons.

Struikelpunt 2: Je gaat uit van one size fits all

By | Uncategorized | No Comments

measure

Oplossing: Minder confectie, meer maatwerk

De klantreis komt je vast niet onbekend voor. Een klantreis kun je in een aantal fasen indelen:

1) Erkenning van een behoefte
2) Oriëntatie
3) Evaluatie
4) Beslissen
5) Aankopen
6) Gebruiken
7) Loyaliteit

In de praktijk ziet dat er doorgaans als volgt uit:

1) Hé, eigenlijk zouden we … moeten hebben.
2) Mmm…welke leverancier/dienstverlener past bij ons?
3) Okay, we kunnen kiezen uit deze aanbieders.
4) We gaan definitief met deze club in zee.
5) Offerte akkoord, factuur betaald; we zijn in blijde verwachting.
6) Wow, dit was een zeer goede zet.
7) Die leverancier/dienstverlener is onze vriend.

Niet iedere bezoeker van de website of afnemer van jouw e-book staat op dezelfde plek in de klantreis. En de klantreis wordt ook niet altijd zo duidelijk gestructureerd afgelegd. Vooral de fases 3 en 4 zijn niet in beton gegoten.

Om de kansen zo groot mogelijk te maken, zit er niets anders op dat de bezoekers van je website te determineren. Wie bevindt zich waar in de klantreis, en wat zijn de afzonderlijke behoeftes. Maak je geen zorgen over het pak werk; dat valt wel mee. Klanten zijn net mensen, en die verschillen niet zo van elkaar.

Zo zijn er de klanten die jou al kennen. Ze hebben van je gehoord en zijn nieuwsgierig. Wellicht ken jij ze ook, van een seminar of bijeenkomt of uit een verleden. Ze hebben wat tijd, anders zouden ze de website niet uit interesse bezoeken. Deze mensen kun je verrassen met een quizje of een prijsvraag of een cadeautje. Een glimlach is voldoende en makkelijk te bereiken.

De bezoekers verderop in de sales funnel zijn klaar voor een korte e-mailcursus of een demo. Een white-paper of e-book is ook een mogelijkheid. Voor hen ga je voor het goede gevoel. De glimlach voorbij dus.

Wil je meer weten over de sales funnel en jouw kansen? Laat http://businesstales.com/contact/ met je meedenken. Zijn wij goed in. Vinden wij leuk.

Buiten de reizende klant op zijn weg in de mareketing funnel bestaat ook nog de min of meer toevallige bezoeker. Sterker; de grootste groep bezoekers bestaat uit passanten. Voor hen moet je product of dienst direct duidelijk zijn. Zorg dus dat je teksten helder en pakkend zijn.
Speel het klaar je bedrijf in een alinea neer te zetten.

Doe direct zaken. Pak de passant bij zijn kladden. Laat hem likkenbaarden, maak hem hebberig. Hou hem of haar dus vast op je site.

“Met dat datasysteem is mijn klantenbestand eindelijk perfect.”
“Ik moet eigenlijk een keigoede coach.”
“Opeens weet ik het. Ik wil een ander huis.”

Of zorg dat je hen onbarmhartig raakt op hun pijnlijke plek.

“Oef. Ik heb geen pensioenplan.”
“Ai. Mijn huwelijk is inderdaad bar slecht.”
“Au. Mijn gebit is fietsenrek vol oude barrels.”

Het ijzer smeed je als het heet is. Maar bezoekers van je website zijn weg voor je ’t weet.
Het is secondewerk. Bewerk het hoefijzer dus zo snel mogelijk. Trek de passant de sales funnel in. Plaats prominent op je website een contact-button.
Je zorgt er natuurlijk voor dat je toevallige passant niet eerst een onvriendelijk formulier hoeft in de vullen.

Samengevat:

• Creëer content die de hele sales funnel beslaat.
• Zorg dat je wetenswaardigheden, ideeën, cadeautjes en kortingen aanbied waarbij ieder aan zijn of haar trekken komt.
Het hangt van je business af of dit een knipperende, knalgele ‘Bel mij nu!’-button moet zijn, of een zachtgroene, delicate ‘Gelieve contact op te nemen met ondergetekende’.
• Er zijn voldoende tools en methodes om de respectievelijke bezoekers van je site te determineren. Maak daar gebruik van.
• Tob niet zelf, schakel experts in www.businesstales.com

Struikelblok 3: Je blogt niet

By | Uncategorized | No Comments

blog

Oplossing: Blog

Content is king, inderdaad. Maar het delen van de content is de keizer. Scoren op social media heeft niet te maken met af en toe een vrolijke posting. Je moet structureel aan het werk. Elke dag, of elke dinsdag. Steeds op donderdag en maandag. Altijd om 9.00 uur in de ochtend. Waarvoor je ook kiest, zorg voor een verwachtingsvol patroon. Maar pas op; vergeet daarbij niet dat kwaliteit het wint van kwantiteit.

Wie blogt, doet dat niet alleen voor vandaag. Met een goedgevuld blogarchief kun je gerust eens twee weken op vakantie. Wie goed op dreef is, zal zien dat de views voor zo’n 75% zal bestaan uit oude blogs.

De kunst van het bloggen is een lastige creatie. Marketeers houden er niet van. Doorgaans laten ze het links liggen. Heel vaak knallen ze hun blogs vol met open deuren en onzinnige data.

Wie goed blogt, die speelt het klaar om de traffic om te zetten in leads. Dus – in het Nederlands – om de bezoekers te verleiden tot het sluiten van een deal.

Elke blog die je schrijft draait mee in de Google-carrousel. Stel dat elke blog van jou 100 views bereikt en je conversie is 2%, dan brengt elke blog je maandelijks 2 nieuwe leads op. 30 blogs per maand = 60 leads.

Blog consequent, zodat je aan het einde van je blogjaar een getal van 4.680 views bereikt en – hoera – 720 nieuwe leads.

Koester je aankomende klant

By | Uncategorized | No Comments

Koester je aankomende klant Business Tales

In onze vorige blogpost las je over de lastigheid om nieuwe, waardevolle leads te vergaren. Leads zijn goud. Het zijn mensen met een organisatie achter zich en een zakje geld. Het zijn ook mannen en vrouwen met waardevolle informatie, ook als ze niets bij je afnemen. Ze kunnen je iets vertellen over het waarom van hun belangstelling. Ze kennen namen en zaken in hun branche, ze weten over de ontwikkelingen in hun sector. Ze zijn bekend met de pijn. Leads leiden tot nieuwe leads. Leads zijn lowbudget wetenschap. Koester je aankomende klant.

Hoe kom je aan leads en waar vind je ze? In deze blogpost beperken wij ons tot leads die je vergaart met jouw steengoeie website. Want hé, je moet in de eerste plaats een supergave site hebben natuurlijk. Heb je die niet? Neem dan beter maar direct contact op met http://businesstales.com/contact/
Naast onze activiteiten doen we dit met plezier voor je.
Zijn wij goed in. Vinden wij leuk.

Lees onze vorige blogpost om meer te weten over Struikelblok 1.

Struikelpunt 1: Je koopt je leads. Oplossing: Doe het niet

By | Uncategorized | No Comments

leads
Het lijkt zo relaxed om leads te kopen in de vorm van een dure lijst met e-mailadressen. In eerste instantie is je salesman of –vrouw superblij met de heerlijke stapel werk. Op de lange termijn vergaat het lachen hem, haar en allereerst jou. De ontvanger van jouw direct e-mail lacht trouwens ook niet, hoe leuk en gevat en scherp en prikkelend en lekker je je tekst ook opstelde. Want dat deed je toch? Nietwaar?

De kans dat iemand aan de kant van de ontvanger denkt “Wow. Ja. Die moeten we hebben. Bellen. Nu. Waar is mijn telefoon” is niet zo heel erg groot, en je weet het. Reputatie komt per postkoets en vertrekt met een opgevoerde Tesla.

Hoe groot de verleiding ook is, en hoe klein de bedragen ook zijn; koop geen leads. Het is even simpel als het lijkt: de contactgegevens van decision makers liggen niet in een verkoopschap met een 35% sticker. Leads moeten iets opleveren. Punt.

Hoe doe je dat?

Leads hebben iets nodig, en jij kunt dat leveren. In ruil daarvoor is de lead waardevol voor jou omdat hij of zij een klant kan worden óf jou bij een klant kan brengen.

De koninklijke weg is leads verzamelen door iets nuttigs weg te geven. Informatie. Kennis. Een interessante video. Een evenement. Korting.
Creatief zijn is een kunst. Soms moet je daarvoor anderen inschakelen. Business Tales helpt je daarbij.

Leads groeien niet aan de bomen

By | Uncategorized | No Comments

trees

Dat is waar, leads liggen niet voor het oprapen. Ik ken veel ondernemers en marketeers voor wie het a hell of a job is om voldoende leads te genereren om daarmee hun salesmensen te voeden. Ik ken ook een paar ondernemingen met voornamelijk waardeloze leads in hun bestand. De verkoopwonders van die bedrijven zijn mega-gefrustreerd omdat ze met die minkukels en onderknuppels aan tafel geen deals kunnen sluiten. In deze blogpostings zal ik enkele struikelpunten noemen. De oplossingen geef ik ook. Lees je verder?

PS: wil je weten hoe je jouw website kunt verbeteren? Neem contact op met ons, wij helpen je verder.