Fake People: Blijf weg of wees echt

By | Uncategorized | No Comments

Wie geen media volgt is niet geïnformeerd. Wie de media wel volgt, die krijgt gekleurde informatie. Of zelfs foute informatie. Fake News dus.

Fake News is niet nieuw, beste mensen. Vele broodje-aap-verhalen waren natuurlijk al Fake News, om maar iets te noemen. Vandaag bereiken nieuwsberichten over wonderbaarlijke wederopstandingen ons met de snelheid van de digitalisering. Gewoon via Facebook. Om maar iets te noemen. En natuurlijk is het niet allemaal waar.

Fake News is van alle tijden. We leven ermee en accepteren dat er altijd gelovige naïevelingen zullen zijn.

Met Fake News kunnen we leven. Fake News is soms best vermakelijk. Er zit niets anders op om de gelovige naïevelingen te aanvaarden. Ieder heeft recht op zijn eigen waarheid.

Maar dan: Fake People. Ook die zijn er altijd geweest, ik weet het. Maar toch. Ik kan zeggen dat ik er nog nooit eerder in mijn leven zoveel Fake People ben tegengekomen. Jij niet, zegt je? Weet je dat wel zeker?

Leer ze herkennen, de Fake People.

Allereerst is daar hun fysieke verschijningsvorm.

Fake People hebben een gemetselde expressie. Onveranderlijk en onverstoorbaar.

Altijd een schijnbaar lachje om de lippen.

Of altijd een tikje hautain.

Of altijd beschaafd.

Of altijd hooghartig.

Of altijd vriendelijk.

Al. Tijd.

Hautain of vriendelijk of verwaand of hooghartig; de vorm die gekozen is doet er niet toe. Het is de bestendigheid die het ongeloofwaardig maakt. Afwisselend is echt.

Verder – ik schreef immers ‘allereerst’, dus je verwacht van mij een vervolg en dat krijgt je – is er doorgaans sprake van selectief zicht. Jij wordt niet gezien. Anderen worden gezien, opgemerkt, uitbundig gegroet, omhelst of soms ook uit de weg gegaan. Jij niet. Voor Fake People ben je lucht. Ook als ze jouw weg kruisen. Als ze bijna tegen je opbotsen of als je een tafel met hen deelt en jouw territorium tracht te bewaken. Als jij iets zwaars sjouwt en zij met lege handen bijna tegen je aan botsen. Ze zien je niet.

Jij doet er niet toe. Dat wil zeggen; als je er niet ‘toe doet’ voor deze mensen. Doe je er wel toe, dan zien ze jou wel en anderen niet. Jij wordt gezien, opgemerkt, uitbundig gegroet, omhelst of soms opzichtig gemeden. Anderen niet. Voor Fake People bestaan veel mensen uit lucht. Vandaag zij = morgen jij, maar daar hebben we het nu niet over.

Fake People praten op een ingewikkelde manier. Hun woordkeuze en de manier waarop zij zinnen construeren is nogal – ahum – apart. Veel, heel veel woorden. Vage woorden ook, zoals aanvliegen of denkkader of definitief eindconcept. Missie-statement hoorde ik pas een high potential kakelen tegen de probleemeigenaar. ‘Toe nou toch’, denk ik dan.

Overigens stellen Fake People geen vragen, hè? Nog niet opgevallen? Nu wel, waarschijnlijk. Fake People luisteren ook niet naar andere Fake People. Wel naar zichzelf. Alles is een keuze.

Zit je tegenover Fake People, dan zal het je opvallen dat Fake People gul zijn met exorbitante uitnodigingen. Word jou een invitatie in de schoot geworpen? Blijf realistisch. Invitaties die verder gaan dan ‘een kop koffie’ zijn bedoeld voor de bühne.

Overigens, contact houden met lokale Fake People is een stuk lastiger dan met – pak ‘m beet – mijn Laplandse vriend Sami Luhtahnmäki. Sami is altijd beschikbaar. In het echt zijn er geen afstanden.

Fake People, daarentegen, zijn enorm ver weg. Nooit zijn ze available, zelfs als hun WhatsApp-status zegt dat ze het wel zijn. Ze appen niet, ze mailen niet, ze bellen niet terug. De uitnodiging voor een lunch, een brunch of een weekendje golf in Portugal was voor de bühne.

Ikzelf, beste lezer, ik ben een marketingspecialist en een executive coach. Ik weet alles van positionering en branding en hoe je jezelf kan profileren als individu, als mens. Profileren als in; je met succes staande houden en ontwikkelen. Wie Faked, is daarvan ver verwijderd.

Waar al die Fake People ineens vandaan komen en waarom, dat weet ik niet. Maar Fake People belasten jouw geest, beroven je van je ruimte en jatten je tijd.

Blijf weg van Fake People. Wees echt.

Een mission statement zonder stierenpoep

By | Uncategorized | No Comments

Stierenpoep? No way. Van bullshit naar bullseye. Ons nieuwe mission statement. Hier komt ie.

Business Tales geeft bedrijven een eigentijds gezicht en aantrekkelijke stem in de markt. Dat noemen wij corporate storytelling. We denken strategisch mee, ontwikkelen creatieve concepten en voeren projecten praktisch uit. Soms nemen we de marketing-regie tijdelijk over. Results, no reports.

Resultaat: geïnspireerde ondernemers, meer klanten en een hogere omzet.

De opdrachtgevers van Business Tales zijn de échte bedrijven. De doorpakkers, de overlevers, de opbloeiers. Tussen de 15 en 1.500 mensen. En ten minste vijf jaar actief. Met aan het hoofd een DGA of overzichtelijk managementteam. Executive coaching maakt deel uit van onze expertise.

De aanpak van Business Tales is scherp analytisch, confronterend en grensverleggend.

Onze drie uitgangspunten:

      on time

      within budget

      beyond customer expectation

Al 25 jaar doen we dat zo. Geen stierenpoep.

Business Tales. No bullshit.

 

Sociale media en megalomane vrouwen; een uiterst gevaarlijk duo

By | Executive Coaching, Uncategorized | No Comments

Wereldsteden, oerbossen, steppes, toendra’s en jungles. Als reiziger voel je direct de energie van die unieke domeinen. Deep inside the area is het onmiskenbaar. “Wow. Nu ben ik echt in de oerbossen/de wereldstad/de jungle…”

Voordat je daar bent, ben je er nog niet.

In de grensgebieden heerst onduidelijkheid.

Grensgebieden zijn een mix van de verschillende contreien. Er is geen keihard begin van de savanne van Afrika. Er staat geen hek tussen de voorsteden en de stadskern van Berlijn. Grensgebieden zijn er altijd. Van lieverlee verlaat je de onduidelijkheid en betreed je de essentie. Nog wat later bereik je het kloppende hart.

Onmiskenbaar, ik schreef het al.

De periferie tussen gek en niet-gek lijkt op die grensgebieden.

Mensen worden niet zomaar gek. Ik ben geen psychiater, maar er zullen oorzaken zijn waardoor soms iemand de controle over zijn of haar gedachten verliest. Los daarvan is de ‘mate van gekte’ afhankelijk van de manier waarop jij en ik ernaar kijken. Gedraagt iemand zich als een Messias? Voor mij kan dat gekker lijken dan voor jou. Ik geloof niet in een Messias. Voor jou zijn de wonderen de wereld misschien nog niet uit.

Iemands mate van gekte hangt tot op zekere hoogte af van het persoonlijke realiteitskader van de aanschouwer of het publiek.

Ik zie de wereld in correlaties. Niet staat op zichzelf.

Feit: een groot aantal mensen denkt een door god gezonden Messias te zijn. Dat valt zo’n beetje onder de noemer bipolaire stoornis. Daar zijn psychiaters voor. Die begeleiden en beschermen deze mensen en geven hen wellicht medicijnen.

Waarneming: heel erg veel mensen onder ons vinden zichzelf behoorlijk bijzonder. Een door god gezonden Messias zijn zij niet, dat weten ze best. Maar eenvoudige zielen zoals jij en ik, dat willen ze ook weer niet zijn. Welnee. Daarvoor ‘’weten’ zij teveel. Ze zijn bovengemiddeld intelligent, hadden een moeilijke jeugd, lazen zelfhulpboeken of werden op school gepest. Dat kan niet voor niets zijn, het had een bedoeling. De term Messias-light past hen heel best.

Gevolg: ervan uitgaande dat je in het bezit bent van perfecte, alwetende informatie, wat valt daarmee er te doen? Nou, de boodschap verspreiden en de wereld redden. Jou en mij, of – als het bij ons niet werkt – onevenwichtige mensen op zoek naar verlossing.

Effect: de zendeling vindt gehoor bij dolende zielen via sociale media.

“Denk niet in hokjes maar in puzzelstukjes”

“Denk niet in hokjes maar in hartjes”

“Volg je hart want dat klopt”

Vanzelfsprekend volgt onder soortgelijke koppen steevast een stukje evangelie uit eigen werk. Zoals onderstaand.

Ik sluit niet uit dat de spirituele boodschap met name geventileerd door ‘heksachtige vrouwen’ via sociale media voor sommige zoekenden volkomen nieuw is.

Een ingekorte bloemlezing uit de reacties op deze Facebookposting:

“Wauw. Die komt binnen”

“Je raakt me op zielsniveau”

“Wat ben je toch een mooi mens”

“Alles aan jou is geweldig”

Megalomanie – grootsheidswaanzin – kan ook een keihard verdienmodel zijn. De auteur van bovenstaande posting geeft cursussen in de discipline Revolutionaire (sic!) Onderwijs en Ontwikkeling. Op elke levensvraag een panklaar antwoord, in abonnementsvorm.

In het grensgebied tussen ‘gek’ en ‘niet-gek’ heerst onduidelijkheid.

Gebruik je gezonde verstand.

Hans Ruinemans, executive coach

Business Tales B.V.

no bullshit

Marketing; eigenlijk heeft iedereen gelijk

By | Uncategorized | No Comments

Ik heb het gedaan, bij wijze van experiment en alweer enige tijd geleden. Maar toch. Aan pak-em-beet 25 ondernemers stelde ik de vraag wat volgens hen marketing was. Ik kreeg 25 verschillende antwoorden. Zou ik de vraag aan 100 ondernemers hebben gesteld, dan zou ik 100 verschillende antwoorden hebben gekregen. En iedereen zou van mij gelijk hebben gekregen. De antwoorden die ik kreeg noteerde ik, maar uit mijn hoofd kan ik er gerust een paar opdreunen. Onder andere waren dat de volgende boeiende quotes:

“Marketing is klantgericht ondernemen.” (Gerhard, bestuursvoorzitter)

“Marketing is lawaai maken.” (Ashvin, kunstenaar)

“Marketing is de kunst van nog meer rollen behang verkopen.” (Jan, ondernemer uit Mokum)

“…het beïnvloeden van gedrag.” (Dirk, docent)

“Zorgen dat je het goed doet.” (Francis, mental coach)

“Zeggen dat je het goed doet.”  (Jurgen, sportinstructeur. Deels waar, deze uitspraak. In mijn opinie heeft Jurgen het over adverteren, maar okay)

“Marketing is de voordeur wijd openzetten.” (Joop, garagehouder)

“Marketing is alles wat je doet. Vanaf het aannemen van personeel tot aan de kassabon die je meegeeft of de factuur die je stuurt.” (Deze is van mijzelf)

Volgens marketing-goeroe Philip Kotler – wie kent hem niet – omvat marketing zoveel zaken dat je verschillende definities moet hanteren. Welke definitie je gebruikt is afhankelijk van de context waarin het onderwerp ter sprake komt. Dit leg ik je graag eens persoonlijk uit, deze blog is daar te kort voor.

Volgens een gangbare definitie is marketing een ondernemingsfunctie die onvervulde behoeften en wensen bij de consument opspoort en definieert en de omvang en winstpotentieel meet.

Ik hoop dat ik je niet verloren ben, beste lezer. Blijf er nog even bij, want het wordt nog iets taaier.

Geholpen door de hierboven aangehaalde meting worden de meest geschikte doelmarkten bepaald en vervolgens vastgesteld wat de beste producten of diensten zijn om die doelmarkt te bedienen.

In The Principles of Marketing, de marketingbijbel van Kotler, wordt het begrip ‘marketing’ als volgt omschreven:

“Marketing is de kunst en de wetenschap van het creëren van waarde voor de klant om daar waarde van de klant voor terug te krijgen.”

De taaie woorden zijn in mijn opinie in strijd met de feestelijkheid van het vak zelf.

Mijn definitie van marketing?

Marketing is alles.

Marketing is allesbehalve bullshit.

Je moet doen waar je goed in bent.

Doen wij ook.

 

Corporate storytelling / Strategic marketing / Executive coaching

Business Tales. No bullshit.

Instant happiness with a smile? Of echte executive coaching?

By | Executive Coaching | No Comments

Instant happiness with a smile? Of echte executive coaching?

De Franse staatsman Richelieu had een primeur. Hij was ‘s werelds eerste premier.

Voortrekkers hebben het extreem lastig, maar Richelieu was een hyperintelligent persoon. Richelieu – die in de geschiedschrijving nooit met zijn voornaam wordt genoemd, en dat zegt wat – leunde stevig op zijn executive coach. Een volstrekt normaal verschijnsel in leidende functies overigens, éminence grises werden ze genoemd. We schrijven, beste lezer, over het maagdelijke begin van 1700. Frankrijk veranderde onder Richelieu. Disruptive is van alle tijden.

De executive coach van Richelieu was een bezitloze monnik die desondanks alles had.

Wij leven in de niet meer zo maagdelijke 21e eeuw. Er zijn nog steeds voortrekkers nodig. En die hebben behoefte aan een éminence grise. Vandaag de dag heten ze eenvoudigweg coaches. Life Coaches of Health Coaches of zelfs Healing Coaches. Ieder zijn expertise.

De coaches hebben zowel blonde staartjes als nonchalante vergrijsde krullen, maar eminent zijn ze nog maar zelden. De blonde staartjes en de nonchalant vergrijsde krullen brengen instant happiness with a smile. Terug naar jezelf moet je. Naar je oergevoel, naar je zielsniveau of je kern of je buik of whatever, maar het liefst een beetje rap.

De Life Coach of Health Coach en Healing Coach moet immers op tijd de kindertjes van school halen, de kat aaien of de tuinkruiden plukken.

De methode instant happiness with a smile leerden zij uit hun hoofdjes, op zeven zaterdagen bij een train-de-trainer-trainer concept.

De so called coaches met de blonde staartjes of de nonchalante grijze krullen vissen hun prospects onder andere uit de hedendaagse Gouden Gids genaamd Facebook, of anders wel bij de Open Coffee’s en de Bitterballenborrels.  Ze rijden rond in kekke cabrio’s en bezitten nochtans niets.

Niets? Nou, dat ook niet helemaal. Na het afleveren van hun product bij de klant – wel nog even zelf met water aanlengen, hè – dienen deze hedendaagse coaches stralend en schaamteloos forse facturen in. Het kekke cabrio’tje rijdt niet op water en de meditatiereis naar Tibet moet ook gefinancierd, nietwaar?

We leven in een tijd van waardeverlies. Instant springt daarop in.

Ik zeg je, beste lezer van deze blog, instant is geen kwaliteit.

Een club uit de eredivisie verdient een topcoach. Geen bevlogen liefhebber die ‘zijn ding doet’ bij een amateurclub. Hoe leuk of hoe esoterisch of empathisch dat ook mag zijn.

CEO, DGA, succesvol manager of president van Amerika; ze verdienen allemaal een executive coach. Jij eveneens.

Bottom line: coaching maakt deel uit van het ontwikkeltraject van leiders en high potentials.

Zie coaching als een business tool. Let messcherp op je inkoopbeleid.

“Executive Coaching? Wat heb ik daar nu aan?”

By | Executive Coaching | No Comments

 

“Executive Coaching? Wat heb ik daar nu aan?”

Als ik een woord moet bedenken dat staat voor executive coaching, dan kies ik voor het woord verandering. Liever nog kies ik twee woorden; verandering en groei. Drie woorden? Verandering. Groei. Support.

Van Executive Coaching ken ik beide kanten zo goed als de binnenzak van mijn favoriete colbertje. Been there, seen it, done that. Ik was coachee. Ik ben coach. Nog steeds word ik gecoacht.

Nu heb je coaches en coaches. In een eerdere posting  maakte ik de vergelijking met pindakaas. Mensen leven maar moeizaam op droog brood, maar het is wat mager om je culinaire levensgeluk te laten afhangen van het aanbod in pindakaas.

Wie zijn eigen excellente brood kan bakken, met de perfecte ingrediënten, die heeft helemaal geen pindakaas nodig.

Mannen en vrouwen op topfuncties kunnen niet zonder executive coaching.

Een executive coach helpt jou de beste versie te zijn als leider. Als fixer. Als mens in relatie tot andere mensen.

Een executive coach creëert samen met jou de broodnodige focus. Daarmee genereer je succes. Met een executive coach zet je plannen om in resultaat. In totale autonomie, als je dat wilt, of in complete samenwerking. Jij kiest, ik sta bij.

Toezichthouders willen bedrijfsresultaten. Zij willen economische groei.

Ik – jouw executive coach – wil resultaten voor jou. Het draait voor mij om jou persoonlijk.

Het zakenleven is een voortdurende rechtszaak waarbij compassie buitenspel staat.

Geen mens vraagt zich af waarom je een advocaat nodig hebt in de rechtszaak.

Een executive coach is jouw levens-advocaat.

 

Executive Coaching is geen pindakaas

By | Executive Coaching | No Comments

 

Executive Coaching is geen pindakaas

Coaching lijkt tegenwoordig nog het meest op het pindakaas-schap in de supermarkt. Goedkoop, duurkoop, klassiek, verantwoord, light en met crunchy brokjes; het is volop verkrijgbaar. Toch is het allemaal hetzelfde. Gemaakt van gemalen pinda’s, bedoeld om je boterham smeuïger te maken. Jouw beste versie van je boterham creëer je wellicht met de pindakaas van je keuze.

Zo is het ook met coaching. Een coach is een professionele begeleider.

Een coach helpt jou de beste versie van jezelf te zijn. En die bereik je misschien wel met de coach uit het schap. Wie weet.

Goedkoop, duurkoop, klassiek, verantwoord, light of met crunchy brokjes.

Pindakaas koop je kant-en-klaar.

Leiderschap komt tot stand.

In het winkelschap kom je executive coaching niet tegen.

Dat zou ook niet kunnen.

Executive coaching is geen kant-en-klaar product.

Executive coaching creëert excellent leiderschap.

  • Harde resultaten, grotere productiviteit, meer persoonlijke winst
  • Forse leerprocessen – over jezelf bijvoorbeeld
  • Reflectie
  • Bewustwording over je eigen functioneren. Je blokkades, je aangeleerde gedrag, je mantra’s, je houding
  • Ondersteuning
  • Vertrouwen
  • Helderheid over je doelen en je standpunten
  • Nieuwe wegen

Executive coaching. Geen pindakaas.

Sprekers: wees nooit de held van je eigen verhaal

By | Uncategorized | No Comments

Held

Ik ken een beroemde Hollywood comedy-impresario die hamert op het volgende principe:

Wees nooit de held in je eigen verhaal. Hijzelf kan dat overigens makkelijk zeggen. Deze aardige man komt onbetwist over als een antiheld. Een antiheld is – zoals we weten – realistischer dan een held. Ik vind mijzelf behoorlijk realistisch. Ik herken mij eerder in Danny de Vito dan in George Clooney.

Goed, terug naar de boodschap van deze blog. ‘Wees nooit de held in je eigen verhaal’ is een vuistregel die ik geestdriftig onderstreep.

Leer van Hollywood, beste lezer. Laat je speech niet over jou gaan. Jij bent niet de held. Jij niet. De ander, die is pas de held. En doordat je dat doet, ben jij de held. Ingewikkeld? Helemaal niet. Let op en lees mee.

Je staat op het podium, het gaat over jou. Maar het mag niet over jou gaan. De glans moet wel op jou afstralen. Dus moet je de toeschouwer mentaal misleiden. Hoe doe je dat? Eenvoudig; zet karakters ‘naast je’ op je podium. Niet in levenden lijve natuurlijk. Figuurlijke karakters. Of ze echt bestaan hebben en daadwerkelijk deel uitmaakten van jouw verhaal, dat dat doet er niet toe. Creëer hen.

De tweede vuistregel is dat je deze karakters likable moet maken. De gids die jou per abuis bijna de afgrond in stuurde. De kapitein van het zinkende schip waarin jij achterbleef. Jouw eigen ex-Wolf of Wall Street beursbengel Jordan Belfort. Ze verdienen de zwaarste straf, dat zou iedereen vinden. Desondanks maak jij hem likable. Je voegt de likability factor toe. Je publiek moet verliefd worden op die sukkel. Dus was hij enorm sterk, knap, schrander, zielig. Hij kon er niets aan doen, de pech zat verankerd in z’n genenpakket. Zijn jeugd was bar en boos.

En – ha! – die verliefdheid, die compassie die ontstaat, die straalt af op jou.

Bij gebrek aan beter – het personage is er immers niet – willen ze jou met huid en haar.

Zo werkt dat, beste lezer van deze blog. De truc van de projectie. Wel de lusten, niet de lasten.

 

Vuistregel 1: Wees nooit de held in je eigen verhaal. Creëer een ander karakter.
Vuistregel 2: Voeg de likability factor toe aan het karakter. De glans straalt af op jou.

Meer weten? Business Tales

De onbetwiste held

 

 

Struikelblok 4: Je blogt, maar gebruikt geen tools

By | Uncategorized | No Comments
Oplossing: Maak gebruik van de tools die beschikbaar zijn om je blogresultaten te meten

Stel je voor dat je in de gelukkige positie verkeerd dat je traffic genereert naar je website. Ofwel in gewonde mensentaal: ‘ze’ weten je website te vinden. Hoe leuk is dat?

Maar weet je ook wie ‘ze’ zijn?

En wat ‘ze’ komen doen?

Waar ‘ze’ blijven?

Ai

Als je dat niet weet, dan wordt het lastig met deze mannen en vrouwen – met deze leads – in contact te komen. Niet alleen letterlijk met Jan, Piet, Maartje en Klara, maar ook in figuurlijke zin. Dus met de peer group waartoe bovengenoemden behoren. Je moet dus weten met wie je zaken kan doen. Vrees niet, je hebt geen glazen bol nodig. Er is een groot aantal geweldige tools voorhanden waarmee je de bezoekers van je website kunt determineren, en die jou leren om deze argeloze bezoekers te verleiden tot aankoop.

De beste manier om dat te doen is via een combinatie van tools die jou het beste past. Daarvoor is enige tijdsinvestering noodzakelijk. Inzicht en helderheid is één uitgangspunt. De route naar een concrete deal is een andere. Een zoektocht op The Magic Box Called The Internet brengt je al snel naar meer dan 50 (vijftig. Vijf nul) geweldig werkbare tools die de bezoekers uitnodigen tot verdere acties, of in ieder geval tot het achterlaten van iets. Zogenaamde customizable CTA – call to action – templates leveren in een handomdraai klikbare buttons onder je blog, op je landings page of prominent op je website. Use it or lose it.

Pas op. Je kunt niet zonder meer een button ‘KOOP NU’ plaatsen op je site, en ervan uitgaan dat dit harde cash oplevert.

Het draait niet om wát je zegt
maar hóe je het zegt.

Vind jouw tone of voice samen met ons.

Struikelpunt 2: Je gaat uit van one size fits all

By | Uncategorized | No Comments

measure

Oplossing: Minder confectie, meer maatwerk

De klantreis komt je vast niet onbekend voor. Een klantreis kun je in een aantal fasen indelen:

1) Erkenning van een behoefte
2) Oriëntatie
3) Evaluatie
4) Beslissen
5) Aankopen
6) Gebruiken
7) Loyaliteit

In de praktijk ziet dat er doorgaans als volgt uit:

1) Hé, eigenlijk zouden we … moeten hebben.
2) Mmm…welke leverancier/dienstverlener past bij ons?
3) Okay, we kunnen kiezen uit deze aanbieders.
4) We gaan definitief met deze club in zee.
5) Offerte akkoord, factuur betaald; we zijn in blijde verwachting.
6) Wow, dit was een zeer goede zet.
7) Die leverancier/dienstverlener is onze vriend.

Niet iedere bezoeker van de website of afnemer van jouw e-book staat op dezelfde plek in de klantreis. En de klantreis wordt ook niet altijd zo duidelijk gestructureerd afgelegd. Vooral de fases 3 en 4 zijn niet in beton gegoten.

Om de kansen zo groot mogelijk te maken, zit er niets anders op dat de bezoekers van je website te determineren. Wie bevindt zich waar in de klantreis, en wat zijn de afzonderlijke behoeftes. Maak je geen zorgen over het pak werk; dat valt wel mee. Klanten zijn net mensen, en die verschillen niet zo van elkaar.

Zo zijn er de klanten die jou al kennen. Ze hebben van je gehoord en zijn nieuwsgierig. Wellicht ken jij ze ook, van een seminar of bijeenkomt of uit een verleden. Ze hebben wat tijd, anders zouden ze de website niet uit interesse bezoeken. Deze mensen kun je verrassen met een quizje of een prijsvraag of een cadeautje. Een glimlach is voldoende en makkelijk te bereiken.

De bezoekers verderop in de sales funnel zijn klaar voor een korte e-mailcursus of een demo. Een white-paper of e-book is ook een mogelijkheid. Voor hen ga je voor het goede gevoel. De glimlach voorbij dus.

Wil je meer weten over de sales funnel en jouw kansen? Laat http://businesstales.com/contact/ met je meedenken. Zijn wij goed in. Vinden wij leuk.

Buiten de reizende klant op zijn weg in de mareketing funnel bestaat ook nog de min of meer toevallige bezoeker. Sterker; de grootste groep bezoekers bestaat uit passanten. Voor hen moet je product of dienst direct duidelijk zijn. Zorg dus dat je teksten helder en pakkend zijn.
Speel het klaar je bedrijf in een alinea neer te zetten.

Doe direct zaken. Pak de passant bij zijn kladden. Laat hem likkenbaarden, maak hem hebberig. Hou hem of haar dus vast op je site.

“Met dat datasysteem is mijn klantenbestand eindelijk perfect.”
“Ik moet eigenlijk een keigoede coach.”
“Opeens weet ik het. Ik wil een ander huis.”

Of zorg dat je hen onbarmhartig raakt op hun pijnlijke plek.

“Oef. Ik heb geen pensioenplan.”
“Ai. Mijn huwelijk is inderdaad bar slecht.”
“Au. Mijn gebit is fietsenrek vol oude barrels.”

Het ijzer smeed je als het heet is. Maar bezoekers van je website zijn weg voor je ’t weet.
Het is secondewerk. Bewerk het hoefijzer dus zo snel mogelijk. Trek de passant de sales funnel in. Plaats prominent op je website een contact-button.
Je zorgt er natuurlijk voor dat je toevallige passant niet eerst een onvriendelijk formulier hoeft in de vullen.

Samengevat:

• Creëer content die de hele sales funnel beslaat.
• Zorg dat je wetenswaardigheden, ideeën, cadeautjes en kortingen aanbied waarbij ieder aan zijn of haar trekken komt.
Het hangt van je business af of dit een knipperende, knalgele ‘Bel mij nu!’-button moet zijn, of een zachtgroene, delicate ‘Gelieve contact op te nemen met ondergetekende’.
• Er zijn voldoende tools en methodes om de respectievelijke bezoekers van je site te determineren. Maak daar gebruik van.
• Tob niet zelf, schakel experts in www.businesstales.com