schermafbeelding-2016-11-22-om-14-02-15

“Social media? Allemaal flauwekul. Wat is er mis met écht contact.” Dit lees ik op de site van een landelijke krant. Een vrouw met de naam Jans plaatste dit bericht onder een artikel over Social Media en taalontwikkeling. Ik moet erom glimlachen. Waarom? Omdat Jans haar ongenoegen over social media laat blijken via… de sociale media.

“Mensen zoeken contact met echte mensen.” Ze zei het niet, maar ik denk dat Jans dat bedoelde. Ze heeft gelijk. Zonder contact met andere mensen zouden we verpieteren. Jans vergist zich als ze denkt dat social media flauwekul is, en een vorm van schijncontact. Zijzelf is daar het voorbeeld van. In de digitale krant plaatste zij haar mening over een artikel dat haar belangstelling trok. Met de bedoeling iets bij mij en bij anderen los te maken. En zoals je ziet is haar dat gelukt.

Of we dat nu willen of niet, in ons dagelijks leven is sociale media inmiddels geworteld. De wereld van het digitale contact én de ‘echte’ wereld zijn met elkaar verweven. “Jij lijkt mij een leuke vrouw. Koffie?” kan ik onder haar bericht plaatsen. Snel maak ik hotmail-account aan. Voor even, om telefoonnummers uit te wisselen. Als Jans en ik dat willen zitten we in minder dan een halve dag met elkaar achter een cappuccino.

De vernieuwingen gaan razendsnel, en dat weten we. De prijs die we betalen is dat er, in tegenstelling met de jonge generatie van digital dependents met een VR bril, ook achterblijvers zijn. Mannen en vrouwen die niets willen weten van een pinpas, ze bestaan. Het is hun eigen keuze, en wij respecteren dat. Maar hoe ontheemd moeten zij zich voelen? Hun achterstand is nauwelijks nog in te halen. Er zijn ook mensen die niets begrijpen van Twitter, LinkedIn, YouTube, Gowalla, Foursquare, Yelp, Snapchat en Facebook Live.
De woorden ‘cloud’ en ‘applicatie’ zeggen hen niets. Is dat erg? Helemaal niet. Maar geloof mij, hier blijft het niet bij. Al in 2012 begon het gebruik van applicaties, kortweg ‘apps’, al met 85 procent toe te nemen. Gek genoeg zal dat ons leven eenvoudiger maken. Dat wil zeggen, als je meedoet.

Sociale media. Wat je er ook van vindt, stap er overheen. De virtuele wereld is net zo echt of onecht als de ‘werkelijke’ wereld. Dat besef ik zodra ik met Jans achter de cappuccino zit. Ze blijkt de tachtig jaar ver gepasseerd.