opmerkelijke eigenschappen geboren leiders Business Tales

Ben jij een geboren leider? Of is het kunstje jou successievelijk aangeleerd? Geen paniek als het laatste jouw eerlijke antwoord is. Fake it ‘til you make it is ook een methode. Hoewel, mét leiderschapstalent hou je het langer vol.

Toch nog even het verschil: competenties heb je nodig om je werk en functie goed uit te voeren en zijn dus gekoppeld aan je rol. Talenten zijn uniek en persoonsgebonden. Om een succesvol leider te zijn moet je beschikken over bepaalde vaardigheden die je zonder al te veel nadenken kunt toepassen.

Welke kwaliteiten wijzen op aangeboren leiderschap?

Verrassing: niets is wat het lijkt. Moeten we weer Steve Jobs en Elon Musk als voorbeeld nemen? Deze twee paradijsvogels zijn uitzonderingen, want de meeste leiders zijn stukken minder excentriek, minder eigenwijs en ook minder zwijgzaam.

Business Tales componeerde een lijst met 5 verrassende eigenschappen die gelinkt kunnen worden aan succesvol leiderschap. Check it out en leg het naast jezelf. Of – nog leuker – naast je baas.

Hieronder volgt de eerste opmerkelijke eigenschap. Volg ons voor meer.

Verrassende eigenschap nummer 1

Echte leiders twijfelen aan zichzelf, en hoera

Het lijkt contraproductief om aan jezelf te twijfelen als leider. Maar niets is wat het lijkt, en wijfel brengt de twijfelaar terug naar zijn kern-overwegingen. Waarom neem ik deze beslissing en doe ik daar oprecht goed aan? Twijfel voorkomt ook ondoordacht handelen. Twijfel genereert realisme. Twijfel is risico-management.

Wie twijfelt, moet leren de twijfel te analyseren. Komt de twijfel voort uit angst? Elimineer deze dan. Deze vorm van twijfel is te herkennen aan het repeterende patroon. “Dit gaat nooit werken” en dan in veelvoud.

De realistische twijfel heeft geen repeterend karakter.

Lang leve de realistische twijfelaar.