En herken jezelf

Type 1. De vijftien (15!) markante (irritante?) types die je ontmoet op elke (elke!) conferentie Business Tales

Type 1: De Netwerker

Missie: Mensen ontmoeten

De netwerker heeft een belangrijk doel; interessante mensen aan zich binden. Dat doet de netwerker voor een groot deel online, maar met evenveel flair legt hij [of zij, maar dat leest zo ongemakkelijk] contact in real life. Voor de netwerker is er geen verschil tussen digitaal en ouderwets, dus van oogbol tot oogbol. Op conferenties mixt de netwerker het offline circuit razendsnel met de online-wereld. LinkedIn is daarbij zijn trouwste assistent. De netwerker deed zijn huiswerk goed, aan zijn keukentafel legde hij reeds digitaal contact. Eenmaal op de conferentie zit hij op een prominente plaats en stelt rake vragen. Tijdens de pauzes spot je ‘m links van je, gezellig keuvelend in een groepje. Een seconde later hoor je zijn bulderende lach vanuit het midden. De netwerker heeft altijd een stapeltje business cards in de binnenzak. Of de handtas.

Wat kun jij leren van de netwerker? Allereerst; een muurbloem wordt zelden opgemerkt. Train jezelf in het aanknopen van lichtvoetige gesprekken. Aan de randen van het gezelschap tref je de gelijkgestemden en de laatkomers aan. Begin daar en beweeg behoedzaam naar het midden. En deel nu eindelijk eens je visitekaartjes uit.

Herken jij jezelf in de netwerker? Bravo. Maar pas op voor hoogmoed, overspeel je hand niet. Het Grote Netwerkspel vraagt op precisie.

 

img_1150