“Executive Coaching? Wat heb ik daar nu aan?”

Als ik een woord moet bedenken dat staat voor executive coaching, dan kies ik voor het woord verandering. Liever nog kies ik twee woorden; verandering en groei. Drie woorden? Verandering. Groei. Support.

Van Executive Coaching ken ik beide kanten zo goed als de binnenzak van mijn favoriete colbertje. Been there, seen it, done that. Ik was coachee. Ik ben coach. Nog steeds word ik gecoacht.

Nu heb je coaches en coaches. In een eerdere posting  maakte ik de vergelijking met pindakaas. Mensen leven maar moeizaam op droog brood, maar het is wat mager om je culinaire levensgeluk te laten afhangen van het aanbod in pindakaas.

Wie zijn eigen excellente brood kan bakken, met de perfecte ingrediënten, die heeft helemaal geen pindakaas nodig.

Mannen en vrouwen op topfuncties kunnen niet zonder executive coaching.

Een executive coach helpt jou de beste versie te zijn als leider. Als fixer. Als mens in relatie tot andere mensen.

Een executive coach creëert samen met jou de broodnodige focus. Daarmee genereer je succes. Met een executive coach zet je plannen om in resultaat. In totale autonomie, als je dat wilt, of in complete samenwerking. Jij kiest, ik sta bij.

Toezichthouders willen bedrijfsresultaten. Zij willen economische groei.

Ik – jouw executive coach – wil resultaten voor jou. Het draait voor mij om jou persoonlijk.

Het zakenleven is een voortdurende rechtszaak waarbij compassie buitenspel staat.

Geen mens vraagt zich af waarom je een advocaat nodig hebt in de rechtszaak.

Een executive coach is jouw levens-advocaat.