blog

Oplossing: Blog

Content is king, inderdaad. Maar het delen van de content is de keizer. Scoren op social media heeft niet te maken met af en toe een vrolijke posting. Je moet structureel aan het werk. Elke dag, of elke dinsdag. Steeds op donderdag en maandag. Altijd om 9.00 uur in de ochtend. Waarvoor je ook kiest, zorg voor een verwachtingsvol patroon. Maar pas op; vergeet daarbij niet dat kwaliteit het wint van kwantiteit.

Wie blogt, doet dat niet alleen voor vandaag. Met een goedgevuld blogarchief kun je gerust eens twee weken op vakantie. Wie goed op dreef is, zal zien dat de views voor zo’n 75% zal bestaan uit oude blogs.

De kunst van het bloggen is een lastige creatie. Marketeers houden er niet van. Doorgaans laten ze het links liggen. Heel vaak knallen ze hun blogs vol met open deuren en onzinnige data.

Wie goed blogt, die speelt het klaar om de traffic om te zetten in leads. Dus – in het Nederlands – om de bezoekers te verleiden tot het sluiten van een deal.

Elke blog die je schrijft draait mee in de Google-carrousel. Stel dat elke blog van jou 100 views bereikt en je conversie is 2%, dan brengt elke blog je maandelijks 2 nieuwe leads op. 30 blogs per maand = 60 leads.

Blog consequent, zodat je aan het einde van je blogjaar een getal van 4.680 views bereikt en – hoera – 720 nieuwe leads.