leads
Het lijkt zo relaxed om leads te kopen in de vorm van een dure lijst met e-mailadressen. In eerste instantie is je salesman of –vrouw superblij met de heerlijke stapel werk. Op de lange termijn vergaat het lachen hem, haar en allereerst jou. De ontvanger van jouw direct e-mail lacht trouwens ook niet, hoe leuk en gevat en scherp en prikkelend en lekker je je tekst ook opstelde. Want dat deed je toch? Nietwaar?

De kans dat iemand aan de kant van de ontvanger denkt “Wow. Ja. Die moeten we hebben. Bellen. Nu. Waar is mijn telefoon” is niet zo heel erg groot, en je weet het. Reputatie komt per postkoets en vertrekt met een opgevoerde Tesla.

Hoe groot de verleiding ook is, en hoe klein de bedragen ook zijn; koop geen leads. Het is even simpel als het lijkt: de contactgegevens van decision makers liggen niet in een verkoopschap met een 35% sticker. Leads moeten iets opleveren. Punt.

Hoe doe je dat?

Leads hebben iets nodig, en jij kunt dat leveren. In ruil daarvoor is de lead waardevol voor jou omdat hij of zij een klant kan worden óf jou bij een klant kan brengen.

De koninklijke weg is leads verzamelen door iets nuttigs weg te geven. Informatie. Kennis. Een interessante video. Een evenement. Korting.
Creatief zijn is een kunst. Soms moet je daarvoor anderen inschakelen. Business Tales helpt je daarbij.